Kaunis sana – kohti itsetuntemusta omien haasteiden kautta

Kirjallisuusterapeuttinen ryhmä

Ryhmä on kirjallisuusterapeutin ohjaama ryhmä kaikille, jotka etsivät vuorovaikutteista apua oman itsensä ja oman elämänsä työstämiseen – haasteissa ja iloissa.

Ryhmän ja siinä käytetyn sanataiteen avulla saatat löytää vastauksia kysymyksiisi:

Ryhmän teoreettinen, eklektinen viitekehys löytyy ratkaisukeskeisestä ja tunnekeskeisestä työskentelytavasta, jossa käytetään sanataidetta työvälineenä. Siihen voi tutustua ohjaajan, Taru Tapioharjun väitöstutkimuksesta ”Perheeni on kotiinpalaavat muuttolinnut”…

Uusi ryhmä aloittaa huhtikuussa Tampereella!

Mikä ihmeen kirjallisuusterapia?

Kirjallisuusterapia on luovuusterapiamuoto, jossa tuodaan kaunokirjallisuus myötäkulkemisen tueksi elämän erilaisissa vaiheissa kulkeville. Tuodaan sana kantavana, hoitavana ja uutta luovana mukaan terapian keskusteluun.

Ryhmässä käytetään kirjallisuutta eri muodoissaan. Ryhmäkertojen teemat ja aineisto asettuvat ryhmän edellisen istunnon tuottaman tematiikan mukaan; ohjaajan herkkyys kuunnella on tässä tärkeää.

Metodit ovat luova lukeminen ja luova kirjoittaminen. Kaikkihan me osaamme kirjoittaa ja lukea – muuta taitoa et tarvitse! Kirjallisuutta kuunnellaan ja tuotetaan ryhmässä tunnevasteen kautta, ei ration, analyysin tai kritiikin kautta.

Ryhmän terapeuttisuus perustuu sekä kaunokirjallisuuden että ryhmän jäsenten kanssa käytävään vuorovaikutukseen.

Kaunis sana – kirjallisuusterapeuttinen ryhmä

Ryhmä aloittaa huhtikuussa 2023.
Missä: Väestöliiton Terapiapalvelut, Aleksanterinkatu 24 C, 00100 Tampere
Milloin: Kuusi tapaamiskertaa keskiviikkoisin klo 17.00–19.00. T

Muutama sana ohjaajasta

Ryhmän ohjaajana toimii Taru Tapioharju

Olen kirjallisuusterapeutti sekä ratkaisukeskeinen pari- ja perheterapeutti. Tulokulmani on myös tunnekeskeinen. Olen 2-kertainen FT (Suomen kirjallisuus ja psykologia) ja entiseltä ammatiltani kirjallisuudentutkija, kirjastonhoitaja ja kirjastotoimenjohtaja. Oma traumani: pyöräkolari työmatkalla toi minut ihmisten auttamisen saralle, josta sitten tein toisen väitöstutkimukseni.

Uskon oman kokemukseni enkä pelkästään teorioitten kautta, että runo laskeutuu sinne, minne sen sallitaan laskeutua. Näin minullekin kävi. Suru ja kriisi voivat pysäyttää tyhjään tilaan, jossa kaikki on mahdollista. Ilokin löytää runon…

Joka kyynel on
pienen ilon otsaluu
keijun, lintusen (…)
(Eila Kivikk’aho)

Hinta ja ilmoittautuminen

Muutoksen sanat -ryhmän hinta on 255 €, sisältäen alv 24 %. Lasku on mahdollista maksaa yhdessä tai kahdessa erässä. Osamaksuvaihtoehdossa laskuun lisätään 10 € / lasku.

Peruutusehto 14vrk

Ryhmään osallistumisen voi perua 14 vrk ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumista soittamalla ajanvarausnumeroon 09 2280 5267 tai sähköpostitse toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi. Jos peruutusilmoitus tulee tämän jälkeen, asiakas on velvollinen maksamaan ryhmän osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Ilmoittautumislinkit

Huhtikuussa 5.4.2023 aloittava ryhmä

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä: toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Varaa aika Soita