Mindfulness-kurssi 6.9.-25.10.2023

Haluatko pysähtyä hetkeksi, olla läsnä ja tutkia, mitä elämässäsi on tällä hetkellä? Kaipaatko uusia keinoja hallitaksesi stressiä paremmin, parantaaa keskittymiskykyäsi, untasi ja hyvinvointiasi? Jos vastasit kyllä, Mindfulness voi sopia juuri sinulle.

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa, jossa pysähtymällä tähän hetkeen voit suunnata huomion itseesi, omaan elämääsi ja siihen, mitä tarvitset juuri tällä hetkellä. Kun opit havainnoimaan omaa kehoasi, omia ajatuksiasi ja tunteitasi sekä hyväksymään tämän hetken sellaisenaan, niin voit löytää oman tiesi kohti merkityksellisempää elämää. Mindfulness-kurssin harjoitusten avulla tulet tietoisemmaksi siitä, miten toimit arjessasi ja mitkä asiat aiheuttavat stressiä elämässäsi ja miten voit päästää irti kuormittavasta kiireestä. Kurssin ensisijainen tavoite on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittaminen itsessään ja voit itse päättää miten käytät oppimaasi elämässäsi.

Väestöliiton Terapiapalveluiden uusi Mindfulness-kurssi alkaa huhtikuussa. Kurssimme on alkuperäisen kahdeksan viikon MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -ohjelman mukainen. Menetelmän on kehittänyt emeritusprofessori Jon Kabat-Zinn Massachusettsin yliopistoklinikalla kivun ja stressin hoitoon.  

Ilmoittautuminen syyskuussa alkavaan ryhmään on nyt auki!

Rentoutus ja stressinhallinta hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla

Mindfulnessin harjoittamista on tutkittu paljon ja tieteellistä näyttöä löytyy mm.

Lisäksi

MBSR-kurssille osallistuneiden palautetta:

”Meditaatio tekee hyvää keholle ja mielelle: rauhoittaa ja fokusoi. Olen huomannut pystyväni meditoimaan jopa istualtaan ja pidempään kuin luulin. Olen huomannut, että meditaatio voi olla nautinnollista, mutta se voi myös tuoda tuskallisia kokemuksia ja tunteita pintaan. Olen huomannut, että mielen joustavuus on lisääntynyt niin, etten joudu niin kuohuksiin asioista, jotka aiemmin olisivat nyrjäyttäneet minut.

”Tietoisempaa ja hyväksyvää läsnäoloa arjessa tiskaamisen, ulkoilun ja arkiaskareiden lomassa, kun itseään arvosteleva kela ei enää pyörikään! Olen oppinut palauttamaan huomiota kehoon ja myös huomaamaan mitä tarvitsen (lepo, yhteys läheisten kanssa, terveellinen ravinto, luonto, vain olemisen hetket). Tämä on ollut matkantekoa itsensä huolehtimiseen!

Pysähtyminen ja vähemmän ärsykkeitä lisää läsnäoloa, läsnäolo iloa. Ilo lisää myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, mutta myös lempeää jämäkkyyttä ja omien rajojen tunnistamista.

Kurssiin sisältyy

Kurssi pidetään Helsingin keskustassa, Väestöliiton tiloissa, osoitteessa Kalevankatu 16 A, 00100 Helsinki

Kurssille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Ilmoittautuessaan kurssille osallistuja sitoutuu olemaan läsnä viikoittaisissa tapaamisissa, harjoittamiseen, kotitehtäväksi annettuihin hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoitusten tekemiseen ja osallistumaan hiljaisuuden päivään.

Aikataulu

1. kertaKe 6.9. klo 17.30-20.30
2. kertaKe 13.9 klo 17.30-20
3. kertaKe 20.9. klo 17.30-20
4. kertaKe 27.9. klo 17.30-20
5. kertaKe 4.10. klo 17.30-20
HarjoituspäiväLa 7.10. klo 10-16
6. kertaKe 11.10. klo 17.30-20
7. kertaKe 18.10. klo 17.30-20
8. kertaKe 25.10. klo 17.30-20.30

Kurssin ohjaajat

Sirpa Salonen
Mindfulness-ohjaaja CFM®

Kävin 10 vuotta sitten MBSR eli Mindfulness Based Stress Reduction -kurssin, minkä jälkeen meditaatioharjoitteet jäivät osaksi jokaista päivääni. Kurssi teki minuun suuren vaikutuksen, sillä hämmästyksekseni huomasin hyvin pian, miten päivittäinen harjoittaminen opetti minua pysähtymään ja rauhoittumaan stressaavissa tilanteissa, unenlaatu parani ja opin katsomaan itseäni ja muita hyväksyvämmin. Sittemmin päätin perehtyä menetelmään lisää ja kouluttauduin mindfulness -ohjaajaksi. Nyt haluankin laittaa hyvän kiertämään, jakaa oppimaani ja opastaa sinua pääsemään alkuun omalla Midfulness-polullasi – tai kenties palaamaan sinne, jos olet aikaisemmin meditoinut. Ohjaajana pyrin olemaan läsnä oleva, kuunteleva ja lempeä tuki harjoittelullesi.

Minulla on yli 30 vuoden kokemus sosiaali- ja terveysalalla sekä mielenterveystyössä. Olen koulutukseltani psykoterapeutti, psykiatrinen erikoissairaanhoitaja ja valtiotieteiden maisteri.

Annika Vistbacka
Mindfulness-ohjaaja CFM®

Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo, on osa arkeani. Se tarkoittaa muodollisen harjoituksen lisäksi laajemmin huomion palauttamista lempeästi nykyhetkeen arjen eri tilanteissa. Oma harjoitus on ohjaamiseni perusta. Olen työskennellyt asiakastyössä sosiaalialalla 21 vuotta. Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja.  

Tänään on juuri sopiva päivä aloittaa. Olet sydämellisesti tervetullut joukkoomme!

Hinta ja ilmoittautuminen

Mindfulness-kurssin hinta on 558 € henkilöltä, sisältäen alv 24 %. Lasku on mahdollista maksaa yhdessä tai kahdessa erässä. Osamaksuvaihtoehdossa laskuun lisätään 10 € / lasku.

Kesän kampanjahinta! Jos ilmoittaudut mukaan 31.7. mennessä, kurssin hinta on 508 €

Peruutusehto 14vrk

Ryhmään osallistumisen voi perua 14 vrk ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumista soittamalla ajanvarausnumeroon 09 2280 5267 tai sähköpostitse toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi. Jos peruutusilmoitus tulee tämän jälkeen, asiakas on velvollinen maksamaan ryhmän osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Ilmoittautumislinkki

Syyskuussa 6.9.2023 aloittava kurssi

Kurssin ohjaajat ovat ilmoittautuneisiin yhteydessä pari viikkoa ennen kurssin alkua alkuhaastattelun sopimiseksi.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä toimistoomme toimisto@vaestoliitonterapia.fi.

Varaa aika Soita