Suomalainen eroseminaari

Haluatko ymmärtää erosi syitä? Miten voit oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi parisuhteessa paremmin? Miten käsitellä erosta aiheutunutta vihaa ja surua? Miten lapset pärjäävät eron jälkeen? Harkitsetko eroa ja parisuhteesi on kriisissä?

Helsingin ja Jyväskylän talven ja kevään ryhmiin ilmoittautuminen on nyt auki!

Eroseminaari on monelle käänteentekevä kokemus. Suomalainen eroseminaari on tutustumismatka omaan itseen: pelkoihin, haluihin, haaveisiin, vihaan ja suruun. Kokemus tuottaa myös joukon uusia ystäviä, tavalla tai toisella saman kokeneita mielenkiintoisia naisia ja miehiä tarinoineen, joiden näkökulma valottaa omaa kokemusta uudelta kantilta.

Suomalainen eroseminaari -menetelmänä

Suomalainen eroseminaari on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle. Eron käsittely antaa aikuiselle myös valmiudet tukea lasta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä.

Suomalainen eroseminaari on luotettava, vakiintunut eroauttamisen menetelmä, jonka kokemukset ovat olleet kaikkialla erinomaisia. Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbown toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan ryhmään juuri sellaisena kuin olet!

Suomalainen eroseminaari

Kurssilla käytettävä materiaali

Osallistujien kommentteja

”Osallistuin eroseminaariin, koska tunsin vihaa exääni kohtaan lapsen puolesta ja liittyen lapsen asioihin. Kuvittelin, että oma eroni oli jo täysin käsitelty suhteen aikana. Olin käynyt yksin ja yhdessä exäni kanssa terapiassa vuosia. Joka kerta eroseminaarissa tajusin jotain merkittävää itsestäni, exästäni sekä suhteestamme ja lopulta kaikista elämäni parisuhteista. Kokemus oli merkittävä! Sain myös joukon uusia ystäviä.”

Nainen, 40-v. Erosta 2 vuotta.

”Seminaarin lopussa tunnelma on haikea. En haluaisi lopettaa. Tänne on ollut ihana tulla.”

Mies, 45-v. Erosta muutama kuukausi.

”Eroseminaari on antanut kaivattua perspektiiviä vaikean elämäntilanteen käsittelyyn ja luonut uskoa, että selviydyn siitä.”

Nainen, 41-v. Ei ole eronnut, parisuhde kriisissä.


Hinta ja ilmoittautuminen

Eroseminaarin hinta on 580 €, sisältäen alv 24 %. Lasku on mahdollista maksaa 1-3 erässä. Osamaksuvaihtoehdossa laskuun lisätään 10 € / lasku.

Peruutusehto 14vrk

Ryhmään osallistumisen voi perua 14 vrk ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumista soittamalla ajanvarausnumeroon 09 2280 5267 tai sähköpostitse viivi.niinikangas(at)vaestoliitonterapia.fi (Helsinki) tai toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi (Tampere). Jos peruutusilmoitus tulee tämän jälkeen, asiakas on velvollinen maksamaan ryhmän osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Uudet Helsingissä aloittavat ryhmät

Seminaariryhmä kokoontuu Väestöliiton Terapiapalveluiden koulutustiloissa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Eroseminaarin ohjaaja

Viivi Niinikangas on vuorovaikutuksen asiantuntija, ero- ja pariseminaariohjaaja ja ratkaisukeskeinen terapeutti sekä seksuaalineuvoja. Hänen kouluttajanaan on toiminut Marianna Stolbow, joka on kehittänyt nykyisen Suomalainen eroseminaari -konseptin. Lisäksi hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa puheviestintää ja tehnyt ennen terapia- ja eroauttamistyötään uraa tiedeviestinnän parissa. Hän on itse läpikäynyt Suomalaisen eroseminaarin vuosi oman eronsa jälkeen: ”Vaikutuin eroseminaarista menetelmänä siinä määrin, että koen sydämen asiaksi jatkaa tätä työtä”. Ohjaana Viiviä on kiiltelty lämpimästä ja humoristisesta otteesta, sekä turvallisen ryhmädynamiikan luomisesta.

Ilmoittautumislinkit

Maaliskuussa 27.3. aloittava ryhmä

Huhtikuussa 23.4. aloittava ryhmä

Jos ryhmä on täynnä, voit soittaa numeroon 044 244 5306 ja tiedustella mahdollisista vapautuneista paikoista.


Jyväskylässä aloittavat ryhmät

Seminaariryhmä kokoontuu Jyväskylän keskustan lähettyvillä. Ilmoitamme tarkemman paikan ennen seminaarin alkua.

Eroseminaarin ohjaaja

Anne Saarikoski on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, draamapedagogi sekä muotoilija. Tällä hetkellä hän työskentelee yhteisöllisyyden ja viestinnän parissa ja ohjaa eroseminaareja iltaisin. Hän on käynyt oman eroseminaarinsa vuonna 2020 ja kouluttautunut sen jälkeen eroseminaariohjaajaksi parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin menetelmäkoulutuksessa. Annea kiehtoo ihmisen resilienssi, kyky selviytyä vaikeuksista ja löytää elämässä uusia polkuja.

Ilmoittautusmislinkit

Helmikuussa 7.2. aloittava ryhmä


Turussa aloittavat ryhmä

Seminaariryhmä kokoontuu Turun keskustassa, Yhteisötalo Lounatuulissa osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 33, Turku. Ryhmään otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Eroseminaarin ohjaaja

Tuovi Kattelus on itsetuntemusohjaaja, jonka tausta on kokonaisvaltaisessa ihmisyyden ymmärtämisessä. Hän on perehtynyt tunnelukko- ja NLP- työskentelyyn sekä ero- ja parisuhdekysymyksiin ohjaten suomalaisia eroseminaareja ja Rakastava valinta-parisuhdekursseja. Hänen erityisiä mielenkiinnon kohteitaan on musiikin käyttö ihmisen hyvinvoinnin tukemisessa – hänellä on pitkä kokemus myös musiikkiterapeutin työstä. Tällä hetkellä hän opiskelee ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. 

Ilmoittautumislinkit


Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Mikäli sinulla on kysyttävää seminaarista, ota meihin yhteyttä: toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi.

Varaa aika Soita