Arkisto

Seksuaalikasvatuskoulutus, monimuotototeutus lokakuu 2023 – elokuu 2024

Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaalikasvatukseen ikään, sukupuoleen, etniseen taustaa, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan katsomatta. Lasten ja nuorten laadukas seksuaalikasvatus turvaa seksuaalista kasvua ja kehitystä ja on pohja aikuisuuden seksuaalisuudelle. Monipuolista seksuaalikasvatusta tarvitaan myös aikuisiällä ja ikääntyessä. Väestöliiton Terapiapalveluiden järjestämän seksuaalikasvatuskoulutuksen laajuus on 30 opintopistettä. Haku on nyt auki!

Seksuaalineuvojakoulutus, monimuotototeutus 1.12.2022–12.1.2024

Väestöliiton Terapiapalveluiden järjestämän seksuaalineuvojakoulutuksen laajuus on 30 opintopistettä eli se vastaa sisällöltään ja laajuudeltaan seksologian perusopintoja. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea koulutuksen jälkeen Suomen seksologisen seuran auktorisointia, mikäli hän täyttää seuran asettamat ehdot. Haku nyt käynnissä!

Tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutus 2023-2024

Väestöliiton Terapiapalvelut järjestää yhteistyössä Hanna Pinomaan ja Eira Eklund-Mikolan kanssa yksivuotisen tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutuksen. Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä ja se on tarkoitettu psykoterapeuteille, jotka työskentelevät parien kanssa. Koulutus alkaa helmikuussa 2023. Hae nyt!

Kehotunnekasvattaja-koulutus

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa valmiudet toimia 0-9 -vuotiaiden lasten parissa kehotunnekasvattajana sekä oppia vastaamaan lasten seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin ikätasoisesti työssään. Koulutuksen käynyt voi perehdyttää myös työyhteisöään sekä lasten perheitä aiheen pariin. Koulutus sopii erityisesti varhaiskasvatuksen, alakoulun ja lastenhoidon henkilöstölle. Kurssi on rakennettu Väestöliitossa vuodesta 2019 toteutettujen, testattujen ammattilaiskoulutusten pohjalta, ja siinä korostuu uusimmat Opetushallituksen opetussuunnitelmien... Lue lisää...

Tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutus 2020-2021

Koulutuksen laajuus on 31 opintopistettä ja se on suunnattu psykoterapeuteille, jotka työskentelevät parien kanssa. Perhepsykoterapeuteille koulutus antaa Kelan pätevyyden paripsykoterapiaan. Koulutus alkaa aiemmista suunnitelmista poiketen tammikuussa 2020.