Luottamuspula karkottaa hellyyden

Luottamuspula karkottaa hellyyden

Luotatko siihen, että puolisosi haluaa sinulle hyvää? Uskotko hänen ajattelevan sinun parastasi ja ottavan sinut ja tunteesi huomioon? Luotatko, että hänen tarkoitusperänsä sinua kohtaan ovat hyviä? Ovatko ne?

Parisuhteessa usein saatamme olla minä vastaan sinä asetelmassa ja se saa aikaan jännitteitä. Suojelemme omaa minuuttamme toiselta. Pelkäämme hänen satuttavan ja on helpompi olla jo etukäteen hieman varuillaan. Lähtökohta on kuitenkin hyvin erilainen tällaisessa suhtautumisessa kuin sellaisessa, missä olemme tiimi, joka käy yhdessä vastoinkäymisiä vastaan ja etsii ratkaisuja elämän tuomiin haasteisiin. Kuinka selviämme tästä yhdessä? On ihan erilaista luottaa siihen, että toinen on siinä ja tarkoittaa hyvää minulle, kuin epäillä toisen hyväntahtoisuutta itseään kohtaan.

Usein kiristyneet välit parisuhteessa saavat hellyyden ikään kuin säikähtämään ja häipymään suhteesta ensimmäisenä. Tai ainakin siltä se äkkiseltään tuntuu. Arjen asiat ovat voineet mennä hellyyden osoitusten edelle, mutta sen tiedostaminen voi saada hellyyden eleet tulemaan takaisin parisuhteeseen. Joskus taustalla kuitenkin vaikuttaa piilevä luottamuspula tai paremminkin sanottuna epäluottamus puolison hyvää tarkoittavuutta kohtaan. On vaikeaa olla hellä, jos on puolustuskannalla, varuillaan tai varpaillaan toisen seurassa.

Kun siirrytte samalle puolelle ja alatte katsomaan elämää yhdessä, hellyys voi hiipiä takaisin suhteeseen.

Mikäli tunnistat olevasi puolustuskannalla, etkä luota puolisoosi, niin silloin on hyvä pysähtyä. Onko sattunut jotain, mikä on saanut luottamuksesi häviämään? Onko aika ennen puolisoasi opettanut sinua olemaan varpaillaan ja varuillaan toisia ihmisiä kohtaan? Oletteko puhuneet asiasta niin, että molemmat ovat tulleet kuulluksi?

Silja Matsi
Ratkaisukeskeinen terapeutti

Varaa aika terapiaan puhelimitse: 0922805267 tai nettiajanvarauksesta.

Varaa aika Soita