Haluatko löytää kumppanin? Kysy itseltäsi 3 kysymystä

Haluatko löytää kumppanin? Kysy itseltäsi 3 kysymystä

1. Istu alas ja kirjoita ylös millainen on unelmakumppanisi. Kun on kyse rakkaudesta, sinulla on oikeus miettiä mitä haluat.

2. Mieti elämässäsi olevia ihmisiä, jotka tekevät sinut todella onnelliseksi? Millaisia he ovat ja mitä he saavat sinut tuntemaan?

Vertaile kahta edellistä listaa. Ovatko ne samanlaiset vai erilaiset? Onko unelmalistasi keskittynyt tunteisiin, miltä sinusta tuntuu kumppanin seurassa. Usein tarkastelemalla jo olemassa olevia rakkaita ihmissuhteita voimme ymmärtää mitä etsimme ja mitä tarvitsemme.

Pohdi lisää: Mitä yhteisiä arvoja ja tulevaisuuden unelmia toivoisit tulevan kumppanisi kanssa olevan? Millainen suhteenne on? Miten te viettäisitte vapaa-aikaa ja iltoja? Ole täsmällinen ja käytä yksityiskohtia.

3. Pysähdy ja mieti, millainen suhde sinulla on itsesi kanssa? Koetko olevasi rakkauden arvoinen? Pitkäaikaisin ja tärkein suhde elämässäsi on sinuun itseesi. On hyvä kuitenkin muistaa, että lause ”sinun täytyy rakastaa ensiksi itseäsi rakastaaksesi toista”, ei ole totta silläjokainen meistä on keskeneräinen.

Pohdi mitä toivot parisuhteelta, pohdi millaisia ominaisuuksia elämäsi ihmisillä on ja mitä he saavat sinut tuntemaan. Pohdi myös sitä, mitä itse tuot parisuhteeseen. Erittäin tärkeää on myös pysähtyä tämän hetkisen tilanteen äärelle. Mikä tuo iloa elämääsi ja mistä muista asioista haaveilet parisuhteen lisäksi?

Paula Kresanov
Seksuaaliterapeutti, psykologi ja väitöskirjatutkija

Kirjoittaja toimii seksuaaliterapeuttina Väestöliiton Terapiapalveluissa Turun Puolalanpuistossa.

Varaa aika Soita