Etäterapia

Etäterapia on hyvä vaihtoehto silloin, kun terapiavastaanotolle on hankala päästä, etäterapia tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta tai haluaa välttää ylimääräisiä kontakteja mm. terveydellisten riskitekijöiden vuoksi. Etäterapia on mahdollista videovastaanottona tai puhelinvastaanottona valintasi mukaan.

Terapia on tutkitusti yhtä tehokasta tapahtuipa se sitten vastaanotolla tai videoyhteydellä. Tärkeintä on, että terapiamuoto ja suhde terapeuttiin on sinulle toimiva.

Etäterapian aloittaminen ei edellytä lähetettä tai aiempaa terapiasuhdetta. Se sopii niin kertaluontoiseen keskusteluun kuin pidempäänkin terapiaan – myös Kelan tukemaan psykoterapiaan. Vastaanotolle voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Valtaosa Väestöliiton Terapiapalveluissa työskentelevistä terapeuteista tarjoaa etävastaanottoja

Mikäli haluat muuttaa ennakkoon varaamasi terapiakäynnin etävastaanotoksi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme 09 2280 5267 ma-to klo 9–17 ja pe 9-15 tai jätä viesti chatin kautta.

Videovastaanotto

Käytämme videovastaanotossa suomalaista Nordhealth Connect -etäterapiaohjelmaa. Nordhealth Connect on tietoturvallinen yhteys etäterapiaan. Tarvitset palvelun käyttämiseen toimivan netti- tai datayhteyden sekä kameran. 

Nordhealth Connectia voit käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla. Käytäthän aina uusimpia, tietoturvallisimpia versioita näistä selaimista.

Saat ajanvarauksesta sähköpostitse vahvistuksen, jossa on linkki etäistunnon käynnistämiseksi. Nordhealth Connectissa on käytössä vahva tunnistautuminen. Tunnistautuminen tapahtuu ensimmäisellä käyttökerralla rekisteröityessäsi palveluun. Vahva tunnistus tapahtuu verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. 

Pääset etäistuntoon myös tästä linkistä: https://vaestoliitonterapia.connect.nordhealth.com/

Huom! Mikäli osallistutte pariterapiaan kahdella laitteella, kirjoitathan ajanvarauksen lisätietoihin myös kumppanin yhteystiedot (sähköpostiosoite ja koko nimi). Varautukaa myös tunnistautumaan järjestelmään molempien osalta verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Tästä linkistä löydät vielä kuvalliset ohjeet palvelun käyttöön:

https://ohjeet.diarium.fi/connectvideopuhelutasiakasohje/#/

Puhelinvastaanotto

Puhelinvastaanotossa riittää, että sinulla on toimiva puhelin ja paikka, jossa voit rauhassa keskustella. Kuulokkeiden käyttö voi helpottaa pitkässä keskustelussa.

Kun terapia-aikasi alkaa, terapeuttisi soittaa sinulle. Huom! Puhelu saattaa tulla salatusta numerosta.

Varaa aika Soita