Etäterapia

Etäterapia on hyvä vaihtoehto silloin, kun terapiavastaanotolle on hankala päästä tai haluaa välttää ylimääräisiä kontakteja terveydellisten riskitekijöiden vuoksi. Etäterapia on mahdollista videovastaanottona tai puhelinvastaanottona valintasi mukaan.

Terapia on tutkitusti yhtä tehokasta tapahtuipa se sitten vastaanotolla tai videoyhteydellä. Tärkeintä on, että terapiamuoto ja suhde terapeuttiin on sinulle toimiva.

Etäterapian aloittaminen ei edellytä lähetettä tai aiempaa terapiasuhdetta. Se sopii niin kertaluontoiseen keskusteluun kuin pidempäänkin terapiaan – myös Kelan tukemaan psykoterapiaan. Vastaanotolle voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Valtaosa Väestöliiton Terapiapalveluissa työskentelevistä terapeuteista tarjoaa etävastaanottoja

Mikäli haluat muuttaa ennakkoon varaamasi terapiakäynnin etävastaanotoksi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme  09 2280 5267 arkisin klo 9–15. 

Videovastaanotto

Videovastaanotossa käytämme pääsääntöisesti Viivi-etäterapiaohjelmaa. Tarvitset palvelun käyttämiseen toimivan netti- tai datayhteyden sekä kameran. 

Suosittelemme Viivin käyttöä tietokoneella. Sinun ei tarvitse ladata erillistä ohjelmaa, vaan Viivi-istunto aukeaa suoraan verkkoselaimeen. Tuetut selaimet ovat Chrome, Mozilla Firefox ja Safari. Muistathan päivittää verkkoselaimesi viimeisimpään versioon.

Näin Viivi-videovastaanotto toimii:

Tarkempia ohjeita Viivin käyttöön löydät täältä >>

Terapeuteillamme voi olla käytössään myös muita videosovelluksia, jolloin saat ohjeet istuntoon liittymiseen suoraan terapeutiltasi.  

Puhelinvastaanotto

Puhelinvastaanotossa riittää, että sinulla on toimiva puhelin ja paikka, jossa voit rauhassa keskustella. Kuulokkeiden käyttö voi helpottaa pitkässä keskustelussa.

Kun terapia-aikasi alkaa, terapeuttisi soittaa sinulle.

Varaa aika Soita