Luettavaksi

Blogisarja 3/3: Lapsi uusperheessä

Blogisarja 3/3: Lapsi uusperheessä

Blogi

Lapsi tarvitsee aikaa ja turvaa eron jälkeen Aikuiset eivät erovaiheessa usein tiedosta, miten paljon lapset tarvitsisivat aikaa eron käsittelyyn ja siitä selviämiseen. Uusien ihmissuhteiden tuominen eron jälkeen lasten elämään vaatii aikuisilta sensitiivisyyttä, aikaa ja paljon turvallista puhetta mahdollisesti jo valmiiksi tuntosarvet pystyssä olevien lasten skannatessa tilanteita. Lapsille olisi turvallista tietää olevan lupa tuntea erilaisia tunteita… Lue lisää…

Blogisarja 2/3: Vanhemmuuden rakentuminen uusperheessä

Blogisarja 2/3: Vanhemmuuden rakentuminen uusperheessä

Blogi

Parisuhde pohjana, lapsi keskiössä Uusperhevanhemmuuden rakentumisessa tärkeä resepti on pitää nousuissa ja laskuissa lapsi keskiössä, mutta ytimessä kuitenkin vähintään toisen puolison entisen perhe-elämän menneisyydelle perustettu parisuhde. Resepti, joka on määritelty uusperheelle ominaisten kehitysvaiheiden kautta, mutta ilman varsinaista manuaalia. Kehitysvaiheiden on tutkittu yleisesti sisältävän alun huumaa ja haaveita, keskivaiheen erilaisia rähinöitä ja poteroitumisia biologisin perustein, kuitenkin… Lue lisää…

Blogisarja 1/3: Uusperheen muodostuminen uusparisuhteen kautta

Blogisarja 1/3: Uusperheen muodostuminen uusparisuhteen kautta

Blogi

Ihastuminen, rakastuminen, uusi alku. Erilaisten tapojen ja perhekulttuurien yhdistäminen, uusien käytäntöjen ja kommunikaatiotapojen löytäminen ja arki. Taustalla ehkäpä ero, menetys, kuolemakin. Osumaa ottaneita pieniä ja isoja ihmisiä. Toiveita parisuhteesta, mutta kuinka, kun toisella on lapsia, toisella ei?  Toisella tai molemmilla on lapsia ja lasten pitäisi tulla toimeen sekä keskenään että uuden aikuisen kanssa? Jopa asua… Lue lisää…

ADHD ja seksuaalisuus – yleisiä vaikutuksia ja haasteita

ADHD ja seksuaalisuus – yleisiä vaikutuksia ja haasteita

Blogi

ADHD (aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö) voi vaikuttaa seksuaalisuuteen monin tavoin, niin positiivisesti kuin haitallisesti ja vaikutukset vaihtelevat yksilöllisesti. ADHD:hen liittyy usein haasteita, jotka voivat heijastua seksuaaliseen käyttäytymiseen, kumppanisuhteisiin ja seksuaaliseen hyvinvointiin. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme muun muassa impulsiivisuuden, tarkkaavuuden haasteiden, aistiyli- ja aliherkkyyksien sekä tunnesäätelyn vaikutuksia seksuaalisuuteen ja parisuhteisiin.

Miten selvitä uskottomuudesta?

Miten selvitä uskottomuudesta?

Blogi

Moni miettii, voiko uskottomuudesta selviytyä. Se onkin ehkä vaikein parisuhteen kriiseistä. Se sekoittaa ei pelkästään arjen, vaan myös suunnitelmat lähitulevaisuudelle ja kenties loppuelämälle. Missä asutaan? Miten nukutaan? Mitä enää puhutaan? Uskottomuuden tuhovoima on valtava ja tulee usein yllätyksenä myös uskottomalle osapuolelle.Kriisejä on niin monenlaisia kuin on kriisiin ajautuneita ihmisiä. Silti ihmisyyteen liittyy paljon myös jaettua…. Lue lisää…

Tutustu myös: Väestöliiton blogi

Digitalisaation ja parisuhteiden murros: Kohti kestävää yhdessäoloa

Väestöliiton Väestöpäivää vietetään keskiviikkona 14.5. Aiheena on tänä vuonna ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointi digitalisoituvassa arjessa. Olet tervetullut mukaan Väestöpäivään striimin kautta tai katsomalla tallenteen! Digitalisaatio on mullistanut arkeamme. Se ei vaikuta vain tapaan, jolla teemme töitä tai kulutamme mediaa vaan myös siihen, miten tapaamme toisiamme ja rakennamme ihmissuhteita. Teknologian kehittyminen on avannut uusia mahdollisuuksia kumppanuuden […]

Lue lisää...

Kuka suojelisi päihdeperheiden lapsia?

Kävin taloyhtiön asioissa muuan nuorukaisen luona. Hän oli kotona, telkkari auki ja pöydällä hyvää vauhtia hupeneva kossupullo. Kello oli 11 aamulla. ” Mulla on vapaapäivä” , hän selitti. Mietin, että tämä on pienituloiselle miehelle halvin tapa saada pää sekaisin ja viettää kalsarikännipäivä. Se on myös helppoa ja luultavasti opittu tapa viettää vapaapäivää. Suomessa on yli 89 […]

Lue lisää...

Korona on lisännyt eriarvoisuutta parisuhteiden ja perheiden välillä

Tutkimusten mukaan huono-osaisuus yhteiskunnassamme kasautuu valitettavasti usein samoihin perheisiin. Koronapandemia on tuonut näkyväksi tämän kipeän eriarvoisuuden. Pandemian myötä joissain perheissä tiivistynyt arki on tuonut kaivattua yhdessäoloa. Toisiin perheisiin taas on kasautunut taloudellista epävarmuutta, tärkeiden tukipalvelujen katkeamista ja huolta terveydestä. Pahimmillaan paine purkautuu lisääntyneenä päihteiden käyttönä ja riitaisuutena, jopa väkivaltana. Parisuhdekeskus Katajan tuottamissa kyselyissä (2020/2021) keskeinen […]

Lue lisää...

Varaa aika Soita