Väestöliiton Terapiapalveluiden ajankohtaiset toimintaohjeet asiakkaille

Väestöliiton Terapiapalveluiden ajankohtaiset toimintaohjeet asiakkaille

Kalevankadun toimipisteen ulko-ovet suljettuna ma 30.3. lähtien

Väestöliiton Terapiapalveluiden pääovi sekä hissi pidetään lukittuna maanantaista 30.3. lähtien. Jos sinulla on tapaamisaika terapeutin kanssa, hän tulee noutamaan sinut ulko-ovelta hieman ennen vastaanottoaikaasi. Huomioithan, että turvallisuussyistä terapeutit voivat päästää vain omat asiakkaansa sisätiloihin. Istunnon jälkeen terapeutti saattaa sinut ulko-ovelle.

Muistathan noudattaa huolellista käsihygieniaa sekä riittävää fyysistä etäisyyttä muihin.

Kela suosittelee kuntoutuspsykoterapian toteuttamista etänä

Kelan tarkentavassa tiedotteessa suositellaan kuntoutuspsykoterapian (yksilö-, pari- ja perheterapia) toteuttamista etävastaanottoina mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai videoyhteydellä. Läsnäkuntoutusta ei kuitenkaan kielletä. Kelan tiedote: Kelan kuntoutuspalvelujen toteuttaminen koronavirusepidemian johdosta.

Väestöliiton Terapiapalvelut suosittelee etäterapiaa niin Kela-kuntoutusten kuin myös muiden terapioiden osalta. Terapeuttimme tarjoavat etäterapiaa video- ja puhelinyhteydellä. Palvelut eivät vaadi erillisen ohjelman lataamista koneelle.

Pidämme tärkeänä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme terapiaa ja tukea ilman katkoksia.

Ethän tule vastaanotolle flunssaisena

Koronaviruksen oireet voivat olla hyvin lieviä, flunssan kaltaisia oireita. Siksi on tärkeää, että et tule toimipisteisiimme, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on hengitystieoireita tai lämmön nousua. Terapia-aikaa ei kuitenkaan kannata jättää väliin, vaan vointisi salliessa terapia-aikasi voidaan pitää etäterapiana video- tai puhelinyhteydellä.

Mikäli haluat muuttaa vastaanottoaikasi etävastaanotoksi, ota yhteys asiakaspalveluumme 09 2280 5267 arkisin klo 8.30–15.30.

Uusissa ajanvarauksissa etävaihtoehdot löytyvät verkkosivun valikostamme.

Tiedotamme henkilökohtaisesti, mikäli käyntiaikasi muuttuu etävastaanotoksi

Jos viranomaisten suositukset edellyttävät tiukempia liikkumisrajoituksia, voidaan kaikki jo varatut terapia-ajat muuttaa etävastaanotoiksi. Tiedotamme tästä muutoksesta verkkosivuillamme, sekä henkilökohtaisesti tekstiviestillä niille, joiden aiemmin varattuja aikoja muutos koskee.

Asiakkailla on myös oikeus perua terapia-aikansa vuorokautta ennen terapia-aikaa.

Julkaistu: 13.3.2020
Päivitetty: 18.3. – Kela-terapioiden siirtyminen etävastaanotoiksi
Päivitetty: 24.3. Kelan linjausten muutos suosituksiksi
Päivitetty 27.3. Ilmoitus Kalevankadun pääovien lukitsemisesta

Varaa aika Soita