Kohti unelmaani – terapeuttinen ja mentorinen vertaistukiryhmä

Kohti unelmaani on terapeutin ohjaama vertaistukiryhmä kaikille, jotka etsivät uutta suuntaa elämäänsä. Ryhmä sopii elämän risteyskohdassa oleville, alanvaihtoa tai yrittäjyyttä harkitseville, uupumuksesta toipujille ja kannustavaa ympäristöä kaipaaville ihmisille.

Ryhmän avulla osallistuja voi löytää vastauksen seuraaviin kysymyksiin:

Ryhmän teoreettinen viitekehys löytyy ratkaisukeskeisestä työskentelytavasta, reteaming-kehittämismenetelmästä, itsemääräytymisteoriasta sekä ohjaajan Julia Bagrovan omasta tutkimuksesta merkityksellisyydestä.

Kohti unelmaani -ryhmä toimii terapeutin ohjaamana pienryhmänä, johon otetaan mukaan maksimissaan 6 osallistujaa. Ryhmään toivovat haastatellaan ennen ryhmään ottamista ja ryhmässä työskennellään alusta loppuun samassa porukassa.

Ryhmässä käytetään erilaisia menetelmiä, tekniikoita ja työskentelytapoja. Jokainen ryhmäkerta räätälöidään erikseen ryhmän toiveiden mukaan. Aiempien ryhmien tuntien aiheita:

Käytettyjä tekniikoita ovat mm. meditaatiot, tunnetaidot, draamakasvastus, haastattelut sekä mentorointi.

Kohti unelmaani -ryhmä aloittaa alkuvuodesta 2023 ja tapaamiset järjestetään:

Ryhmän tapaamiset toteutetaan etänä videoyhteydellä eli osallistua voi mistä vain.

Ryhmän ohjaaja

Ryhmän ohjaajana toimii Julia Bagrova, ratkaisukeskeinen terapeutti, reteaming-valmentaja ja kasvatustieteen maisteri. Julia on itse alanvaihtaja ja on aiemmin toiminut rahoitusalalla, kunnes kiinnostus ihmismieltä ja psykologiaa kohtaan vei mennessään ja Julia uskalsi lähteä toteuttamaan omaa unelmaansa. Julia tarjoaa asiakkailleen pitkää ja lyhyttä terapiaa ja on vetänyt aiemminkin mentorointiryhmiä. Julialle tärkeää on kannustavan ympäristön luominen.

Palautteita aiemmasta ryhmästä

Palautteet edellisestä ryhmästä:

”Tulin ryhmään suuresti jännittäen. Olin varma, että siitä olisi paljon hyötyä, koska luotin Julian kokemukseen. Oli niin pelottavaa olla piiloutumatta kohteliaisuuden taakse, ja vain avautua ja esiintyä omana itsenäni muille ihmisille. Aluksi kaikki meidän tapaamisemme olivat minulle kasvamista ja testiä, mutta hetken kuluttua aloin vilpittömästi nauttia niistä.

Ensin asetin yhden tavoitteen ja kaikki tukivat minua, sitten muutin tavoitteeni ja kaikki tukivat minua jälleen kerran. Olin muuttamassa tavoitteita uudelleen ja uudelleen eikä minua tuomittu siitä. Me kaikki ryhmäläiset olimme täysin tuomitsemattomassa ja kannustavassa ympäristössä. Meillä oli mahdollisuus antaa ja saada tukea monilta ihmisiltä. Se oli uusi ja niin kaivattu kokemus minulle!

Syvällä sisimmässäni halusin oppia miten solmitaan läheisempiä, vilpittömiä ihmissuhteita (kyllä, nimenomaan ”oppia”), pelkäämättä olla muiden joukossa, miten olla hyödyllinen mutta unohtamatta itseäni. Juuri sitä sain. Yllättäen me kaikki saimme sen, mitä tulimme hakemaan, riippumatta siitä, mitä tavoittelimme ensitapaamisessa!

Kiitos, Julia, tästä ryhmästä, rohkeudestasi auttaa meitä juuri sellaisessa muodossa, whatsapp-chatistamme ja upeista ihmisistä. Toivon sinulle mahtavaa kehitystä 💜

”Haluan sanoa sinulle, Julia, suuri kiitos ryhmästämme ja energiastasi. Aloin kuunnella itseäni useammin. ”Miltä minusta tuntuu?”. Aloin kiinnittää enemmän huomiota, aloin kehua itseäni pienistä ja suurista voitoistani. Lopetin itseni kritisoinnin laiskuuteni vuoksi. Aloin katsoa erilaisia tilanteita tasapainosemmin, päästäen irti. Aiemmin olin niin tunteellinen. Opin myöntämään ja hyväksymään virheitäni ja puutteitani. Minulle tuli selväksi mitä haluan ja miten haluan ja mitä tärkeintä, kuinka edetä oikeaan suuntaan.”

”Julia, haluan kiittää sinua ryhmästä! Ryhmään osallistuminen oli minulle erittäin ajankohtaista. Ymmärsin, mihin olen pyrkimässä, mikä minulle on tärkeää ja tarpeellista. Kiitos tuestasi ja herkästä asenteestasi. Kiitos osallistujille ryhmän sisäisistä keskusteluista ja kaikista tuesta.” 

Hinta ja ilmoittautuminen

Kohti unelmaani -ryhmän hinta on 320 €, sisältäen alv 24%. Lasku on mahdollista maksaa yhdessä tai kahdessa erässä. Osamaksuvaihtoehdossa laskuun lisätään 10 € / lasku.

Ryhmän peruutusehto

Ryhmään ilmoittautuneet haastatellaan, jonka perusteella ryhmän osallistujat valitaan. Haastattelun jälkeen osallistujille ilmoitetaan valinnasta ja sitova ilmoittautuminen kirjataan. Perimme koko osallistumismaksun, jos peruutus tapahtuu sitovan ilmoittautumisen jälkeen. Sairastumistapauksessa tarvitsemme lääkärintodistuksen.

Ilmoittautumislinkit

Tammikuussa 12.1.2023 aloittava ryhmä

Ryhmään haku on auki!Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä: toimisto(at)vaestoliitonterapia.fi

Tervetuloa mukaan!

Varaa aika Soita