Terapiaan huomiseksi: Heltti ja Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy yhteistyöhön

Terapiaan huomiseksi: Heltti ja Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy yhteistyöhön

Työterveyspalveluja ajatustyöläisille tuottava Heltti sekä Väestöliiton Terapiapalvelut aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta Heltin työterveysasiakkaat voivat lisätä lyhytterapiapalvelut sopimukseensa tammikuusta alkaen. Psykoterapiavalikoimaan kuuluvat niin yksilö-, pari- kuin perheterapiakin.

Mielenterveyteen ja henkiseen jaksamiseen liittyvät sairauslomat ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuosina. Ne kilpailevat jo ykkössijasta pitkään suurimpana sairausloman syynä olevien tuki- ja liikuntaelinsairauksien kanssa.

Ajatus- ja tietotyöläisiin keskittynyt Heltti haluaa kasvattaa palvelutarjontaansa terapiapalveluihin ja samalla vahvistaa varhaisen tuen palveluitaan. Matalalla kynnyksellä aloitettu terapia voi vähentää tai lyhentää sairauslomia, vähentää masennuslääkkeiden käyttöä sekä ehkäistä tarvetta turvautua pitkäaikaiseen Kelaterapiaan.

“Pidempiaikaiseen psykoterapiaan saattaa olla joillain paikkakunnilla vaikea päästä, terapeutit ovat hyvin varattuja. Yksi ratkaisu on lyhytterapia, jonka avulla ihminen saa nopeasti hoitoa ja vältetään ongelman pitkittyminen. Yritykset ovat kiinnostuneita tarjoamaan tätä palvelua työntekijöilleen”, sanoo työterveyden uudistaja, työterveyspsykologi Tanja Lappi Heltistä.

Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy:n toimitusjohtaja Petri Luukkosen mukaan henkisen jaksamisen tukemisella terapian keinoin on iso merkitys koko yhteiskunnalle. ”Terapian avulla voidaan vähentää työkyvyttömyyseläkkeitä, pidentää työuria ja tuoda säästöä yhteiskunnalle ja yrityksille. Puhumattakaan siitä, mikä merkitys sillä on yksilöiden, perheiden ja parisuhteiden hyvinvoinnille”, Luukkonen sanoo.

Tavoitteena psykoterapian saatavuuden lisääminen myös pienillä paikkakunnilla


Heltin ja Väestöliiton Terapia- ja kotipalveluiden yhteisenä visiona on tuoda matalan kynnyksen psykoterapia kaikkien suomalaisten ulottuville. Väestöliiton Terapiapalvelut on laajentamassa toimintaansa koko Suomeen ja sen tavoitteena on tarjota laadukasta terapiaa jopa kaikkein pienimmillä paikkakunnilla.

Terapiavastaanotolle pääsee tällä hetkellä Helsingissä, Turussa, Salossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella, Kajaanissa, Hyvinkäällä ja Vihdissä. Heltin toimipisteet löytyvät tällä hetkellä Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä ja Oulusta. Molempien yritysten palveluita on saatavilla myös etänä, mikä mahdollistaa palvelun myös niillä paikkakunnilla, joissa ei vielä ole toimipistettä.

Lisätietoja antavat

Petri Luukkonen
Toimitusjohtaja, Väestöliiton terapia- ja kotipalvelut Oy
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)vaestoliitto.fi

Tanja Lappi
Palvelukehitys, työterveyspsykologi, Heltti Oy
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)heltti.fi

Heltti on kotimainen vuonna 2013 perustettu erittäin nopeasti kasvava terveysyhtiö. Heltin modernit hyvinvointi- ja työterveyspalvelut on kehitetty muuttuneen työn ja erityisesti ajatustyöläisten lähtökohdista. Heltillä on jo 10 000 jäsentä 600 asiakasyrityksessä. Yrityksen omistajina ovat työntekijät ja kourallinen nimekkäitä sijoittajia, Risto Siilasmaa mukaan lukien. www.heltti.fi

Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut on keskittynyt yksilöiden ja perheiden hyvinvointia edistäviin palveluihin ja on yksi toimialansa nopeimmin kasvavia yrityksiä. Terapiavastaanottojen lisäksi yhtiö tarjoaa lapsiperheiden kotipalvelua aputoiminimellään Väestöliiton Kotisisar ja toteuttaa yrityksille suunnattua Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaa. Yhtiön omistaa kokonaisuudessaan Väestöliitto ry, joka edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, seksuaaliterveyttä ja moninaisuuden arvostamista sekä ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. www.vaestoliitonterapiapalvelut.fi

Varaa aika Soita