Työnohjaajakoulutus 2024-2026

Työnohjaajakoulutus 2024-2026

Tämän päivän työnohjaajaksi, modernit työkalut osaksi työnohjausta

Työnohjaajakoulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia työnohjaajana tai prosessikonsulttina erilaisissa työelämään liittyvissä kehitysprosesseissa.

Ajankohta: Syksy 2024 – Kevät 2026. Koulutus alkaa 29.8.2024

Koulutuksen kokonaislaajuus on 65 op ja se täyttää Suomen työnohjaajat ry:n kriteerit työnohjauskoulutukselle. Koulutuksen käyneet työnohjaajat voivat hakea yhdistyksen jäsenyyttä ja koulutuksen käytyään opiskelija on oikeutettu käyttämään nimikettä työnohjaaja STOry.

Haku on nyt auki!

Kenelle koulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä työyhteisön kehittämistehtävissä toimiville esihenkilöille, konsulteille ja kouluttajille. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää ammattikorkeakoulu/opistotasoista tutkintoa ja vähintään 5 vuotta työkokemusta. Hakijoilta edellytetään myös omakohtaista kokemusta työnohjaukseen osallistumisesta.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutukseen osallistuttuaan valmis työnohjaaja osaa

Koulutuksessa keskitytään 5 opintopisteen verran etätyönohjauksen menetelmiin ja toteuttamiseen. Opiskelija saa itselleen ”työkalupakin” erilaisia menetelmiä, joiden avulla hän luontevasti ohjaa, ryhmäyttää ja osallistaa ryhmiä sekä yksilöitä työnohjauksellisin menetelmin. Opiskelijat tuottavat itse materiaalia etätapaamisten toteuttamiseen. Etätyönohjauksen keinoin työnohjauksen saatavauus paranee ja työnohjaaja voi tehdä työtään mistä päin maailmaa tahansa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on prosessi, jonka kuluessa kehitytään työnohjaajana. Tavoitteena on rakentaa identiteettiä työnohjaajana ja kehittää työnohjauksellisia taitoja ja syventää yhteisöllisten ilmiöiden ymmärrystä.

Koulutuksessa perehdytään erilaisiin teoreettisiin näkökulmiin ja niiden käyttöön työnohjauksessa mm. ratkaisukeskeisyyteen, systeemisyyteen ja dialogisuuteen.

Keskeiset sisältöalueet: 

Suoritustapa

Koulutusohjelman kokonaisuus on laajuudeltaan 65 opintopistettä ja se toteutetaan monimuotokoulutuksena. Koulutus kestää neljä lukukautta eli yhteensä kaksi vuotta. Koulutus sisältää 8-10 lähiopetuspäivää/ lukukausi. Etätyönohjauksen 5op toteutetaan etänä. Lisäksi opiskeluun kuuluu vertaisryhmätyöskentelyä sekä ohjattua etäopiskelua. Opintoihin liittyy työnohjaukseen soveltuvaan kirjallisuuteen perehtyminen ja opinnäytetyön tekeminen.

Lähiopiskelu muodostuu kahden päivän jaksoista sisältäen:

Vertaisryhmätyöskentelyä on lukukausittain 16 oppituntia sisältäen:

Työnohjausharjoittelun suorittaminen sisältää ohjatusti suoritetun yksilötyönohjauksen, vähintään 24 oppituntia sekä ohjatusti suoritetun ryhmäohjauksen, vähintään 56 oppituntia.

Lähiopetuspäivät järjestetään Helsingissä, Väestöliiton tiloissa osoitteessa Kalevankatu 16, 00100 Helsinki.

Koulutuspäivät syksyllä 2024

1. koulutuspäivä29.8.2024
2. koulutuspäivä30.8.2024
3. koulutuspäivä19.9.2024
4. koulutuspäivä20.9.2024
5. koulutuspäivä31.10.2024
6. koulutuspäivä1.11.2024
7. koulutuspäivä12.12.2024
8. koulutuspäivä13.12.2024

Muut koulutuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 6700 € (sisältäen alv). Koulutuksen hinnan voi maksaa joko yhdessä, kahdessa tai viidessä erässä.

Hakeminen ja lisätiedot

Täytä hakemuslomake oheisesta linkistä: Työnohjaajakoulutuksen hakemuslomake

Hakemuslomakkeeseen syötetään yhteystiedot ja siihen liitetään vapaamuotoinen hakemuksen erillisenä dokumenttina.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan:

Koulutukseen soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluun, joka pidetään toukokuun 27. tai 28. päivä. Koulutukseen valituille ilmoitetaan viimeistään 14.6.2024.

Hakemukset jätettävä viimeistään 12.5.2024

Vastuukouluttajat:

Marja Kaikkonen
YTM, PsM, psykoterapeutti, työnohjaaja STOry, työyhteisösovittelija. Toiminut työnohjaajana vuodesta 1997.

Marjo Viinanen
Työnohjaaja, toimintaterapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, Uusi Suunta-ohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, re-teaming-valmentaja, perhe- ja paripsykoterapeutti koulutettava

Emmi Ritvanen
Kauppatieteiden maisteri, Ammatillinen opettaja, Työnohjaaja, Organisaatiokonsultti, Prosci®️ Certified Change Practitioner

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutusvastaava Marjo Viinanen marjo.viinanen@vaestoliitonterapia.fi

Koulutus toteutetaan, mikäli soveltuvia osallistujia on riittävästi.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaa aika Soita